CD Tryk, Banner Print, Tshirt Tryk, Plektre Print, Print på Trommeskind, Vinyl Tryk, Keyhangers og Festival Armbånd med tryk og Meget Mere!

Soundcenter slår fast; Tryk på T-shirts – Hvad skal du vælge?

Tryk på T-shirts – Hvad skal du vælge?

Der findes et hav af forskellige metoder, der kan anvendes, når du skal have trykt t-shirts. Tit kan det være uoverskueligt, hvad der er af fordele og ulemper ved de enkelte metoder. Derfor kan du her læse mere om de metoder, vi bruger hos Soundcenter. Vi guider dig igennem både fordele og ulemper – og du vil også hurtigt finde ud af, at det ikke er lige meget, hvilken metode du vælger.

DTG-metoden:

DTG står for Direct on Garment. Metoden minder mest om en almindelig inkjet-printer, hvor dit design bliver printet direkte ned på trøjen.

Fordele:

– Du ikke skal være bekymret for antallet af farver, da dit design bliver printet direkte ned på trøjen – alle farver og nuancer kommer derfor med.

– Metoden er billig ved produktion af ganske få trøjer, men kan blive dyr ved større produktioner. Skal du have trykt mere end 10 – 20 t-shirts, bør du derfor vælge en af de andre metoder.

Ulemper:

– Den helt klare ulempe ved DTG-metoden er, at trykket holder dårligt i vask. Der anbefales ikke at vaske dem ved mere end 30 grader. Og de kan ikke tåle at komme i tørretumbleren.

– Alt efter hvilken printer og hvilke farver, der anvendes, kan resultatet virke mindre levende.

Dette er en DTG printer. Her printes designet direkte ned på trøjen.

 

Heat Transfer-metoden:

Jeg vil undgå at gå for meget i dybden med de mange typer af transfer-print, da der findes et utal af forskellige materialer til det. De konkrete fordele og ulemper ved metoden afhænger derfor meget af materialet. Nogle materialer virker fantastisk, mens andre er decideret ubruglige. Vi sørger hos Soundcenter selvfølgelig for, at du ikke ender ud i det sidste.

Kvaliteten af printet handler om det transfer-materiale, der anvendes. Fælles for alle materialerne er, at de enten bliver udskåret eller printet på transfer-papir og derefter varmepresset på trøjen. Generelt har det en dårlig til middel holdbarhed alt efter materialet. Meget transfer-materiale har det med at revne eller krakelere med tiden.

Her ses et transfer-materiale overført fra plastic til trøjen, efter den har været i en varme presse.

 

Screen Printing-metoden:

Ved Screen Printing-metoden anvendes farve, der trykkes ned i en ramme, hvorpå designet er lavet. Her trykker man hver enkelt farve individuelt. På rammen eller “screen” er et fint net vedhæftet hvor designet også er lavet. Herefter trykkes farven igennem nettet og det er kun den ene farve, der ender på trøjen. Processen gentager man ved hver farve, indtil man har et færdigt design.

Fordele:

– Trykket er meget holdbart i længden. Både farve og tryk er af god kvalitet, selv efter mange ture i vaskemaskinen.

– Screen Printing-metoden er billig ved større produktioner, hvor du får trykt mere end 10 til 20 t-shirts.

– Trykket giver et mere livligt design med flottere kanter.

Ulemper:

– Opsætningen til Screen Printing er dyr, og derfor er metoden uegnet til tryk af få t-shirts.

– Nogle gange kan farverne virke anderledes i virkeligheden, end de så ud på computeren. Her gælder det om fra starten at få pinpointet alle farverne rigtigt.

– Det er dyrt at trykke design med mange farver, da man skal bruge flere rammer.

Herunder ses processen:
Første billede viser en trøje i rammen, hvor farven trykkes igennem. De to efterfølgende billeder er processen, hvor farverne bliver tilføjet én ad gangen. Fjerde billede er den færdige trøje, med 4 farver. Femte billede viser trøjer på produktionsmaskinen.

 


Hvad anbefaler Soundcenter?

Her hos Soundcenter er langt de fleste ordrer fra bands og festivaler, som har brug for merchandise, de kan tage med rundt til koncerter og events. De skal derfor som regel bruge minimum 50 stk. eller mere. Det er så højt et antal t-shirts, at Soundcenter anbefaler Screen Printing-metoden, fordi startomkostningerne ved metoden er blevet fordelt ud på alle trøjerne. Derfor kan det godt betale sig at vælge en dyrere metode og dermed få t-shirts, som holder længere.

Men den vigtigste pointe at få med i denne sammenhæng er, at dit valg af metode hænger sammen med kvaliteten af dit tryk. Ved større produktioner får du en ensartet god kvalitet til en lav pris, hvor du ved de mindre produktioner kan være nødsaget til at gå lidt på kompromis med metoden for at holde prisen nede. Vi har altid hos Soundcenter prioriteret den gode kvalitet, da vores erfaring siger os, at kunden i sidste ende altid bliver gladere for en t-shirt med den gode kvalitet end en uholdbar t-shirt til en lav pris.

Vil du undersøge dine muligheder for at få trykt t-shirts, så hop ind på T-Shirts Med Tryk og tjek det ud. Du er også altid velkommen til at skrive til info@soundcenter.dk for mere info eller et godt tilbud.

Hjemmesiden er lige nu under opdatering. Hvis du vil have et tilbud på tryk eller print, så skriv til osHER!!!!