CD Tryk, Banner Print, Tshirt Tryk, Plektre Print, Print på Trommeskind, Vinyl Tryk, Keyhangers og Festival Armbånd med tryk og Meget Mere!

Soundcenter slår fast: Patches, broderet, vævet eller trykt?

Patches – Hvad skal du vælge?

Når du skal have lavet patches har du sikkert en idé om, hvordan det præcist skal se ud. Men hvad hedder det hele, og hvilken metode egner sig bedst til dit design? Der er mange forskellige ting at overveje; skal de broderes, væves eller trykkes? Skal det være med eller uden kantbrodering? Og hvordan skal de fastgøres til tøjet? Her får du et lille overblik over de forskellige muligheder, og hvordan de hver især ser ud.

Broderede

Designet bliver broderet fast til et kraftigt stykke stof. Metoden egner sig til simple designs og logoer. De broderede er de helt klassiske enkle patches. Du vil se, at des mindre patchet er, des mere ”buler” broderingen ud af stofmærket. Ved større patches og designs lægger broderingen sig tættere på stofmærket. Se eksempler på billederne herunder. Broderede patches vil dog altid have en meget markeret struktur, hvilket gør dem meget levende og giver dem et råt look.

Vævede

Vævede patches er lavet på samme måde, som du kender vævede festival armbånd (se billedet med bagsiden på et lyseblåt patch). Vævede patches er velegnede til mere komplicerede designs med mange detaljer (se billedet med de tre skulls). Overfladen er helt flad i forhold til de broderede. Overfladen er altså ikke ligeså levende som på de klassiske broderede patches, men der er flere muligheder for et design sprængfyldt med farver og ballade.
Vævede patches begrænser sig ved, at der ikke kan laves skygger eller gradient. 

Trykte

Hvis du vælger at få trykt dine patches er der nærmest ingen grænser for, hvad der kan laves i forhold til design. Trykte patches er derfor velegnede, hvis du har et meget kompliceret design med mange farver og skygger. I modsætning til broderede og vævede patches kan du få alle de nuancer og finesser, du ønsker. Til gengæld er trykte patches ikke nær så levende som broderede og vævede.

Kanten

Kantbrodering ses på billederne herunder. Her går den ekstra brodering i kanten hele vejen om bag på patchet, hvilket giver et flot look – men det kan også besværliggøre at sætte patchet fast, hvad enten det skal stryges eller sys fast. Kantbrodering kan vælges ved runde eller firkantede patches, da det ikke er muligt at lave på patches med mange kanter. Eksempelvis ved patches, der er figurskåret.

Vælger du at få dit patch uden kantbrodering bliver resultatet også flot, men knapt så ”afsluttet” i udtrykket. Til gengæld er patchet nemmere at fastgøre og sidder tættere ind til tøjet rundt ved kanten. Vælger du et patch uden kantbrodering, har du også mulighed for at få præcis den form, du ønsker til dit patch.  Se eksemplet her under.

Ved broderede patches kan du dog vælge at lave en brodering oven på kanten. Det vil sige, at der ikke broderes rundt om kanten. Dette giver også en pæn afslutning og koster ikke ekstra.

Så skal det sidde fast
Selvom du nu har valgt både metode og design, er du ikke helt færdig med at træffe beslutninger. Sidst men ikke mindst skal du tage stilling til, hvordan dit patch skal sættes fast på tøjet. Den mest holdbare metode er at sy dem fast – men det tager dog også lidt tid og tålmodighed. Derfor er det også mulig at få et strygemateriale på bagsiden, så dit patch kan stryges på tøjet. Dette gør patchet ret stift og anbefales derfor ikke, hvis patchet skal på blødt tekstil. Holdbarheden ved strygning er ikke så god, som når patchet sys på – til gengæld er det nemt og ikke så tidskrævende. Se eksempler på bagsiderne herunder.

Hjemmesiden er lige nu under opdatering. Hvis du vil have et tilbud på tryk eller print, så skriv til osHER!!!!