CD Tryk, Banner Print, Tshirt Tryk, Plektre Print, Print på Trommeskind, Vinyl Tryk, Keyhangers og Festival Armbånd med tryk og Meget Mere!

Soundcenter slår fast: Replikerede eller Kopierede CD Tryk?

Replikerede eller Kopierede CD Tryk?

De tekniske forhold ved en CD tryk er noget, mange bands ikke giver den store overvejelse, fordi en CD vel bare er en CD. Korrekt? Forkert! Læs mere her:

Selvom mange betragter CD’en som et forsvundet medie, er der stadig liv i den lille plasticskive. For på trods af at vinyler i lang tid har haft stor fremgang og på mange punkter har overhalet CD’en, er CD’en stadig et velegnet medie til mindre bands. En CD er nemlig forholdsvis billig at producere, og du kan hurtigt komme i gang. Når det er sagt, er der tale om to forskellige måder at producere CD’er på, som på hver deres måde passer til forskellige behov.

 

Replikeret CD Tryk

Når man generelt taler om CD-produktion, mener man oftest den replikerede. Det er den traditionelle metode at producere CD’er på, som var meget anvendt i 90’erne. Dengang alle bands og artister udgav deres musik på CD’er, og der skulle produceres MANGE af dem. Den replikerede CD bliver produceret med en master, som sættes ind i et stort stempel, hvilket gør at selve CD’en bliver sprøjtestøbt. Det kræver et forholdsvist stort setup og maskineri at sætte i gang. Det kan derfor sjældent betale sig at lave færre end 500 replikerede CD’er ad gangen. På den anden side bliver replikerede CD’er meget økonomiske ved 1000 stk. eller derover, da enhedsprisen pr. CD har udvandet opstartsprisen.

Kopieret CD Tryk

Ved kopierede CD’er er processen en helt anden. Her er der ikke en master at tage udgangspunkt i. Hver enkelt CD bliver produceret enkeltvis. Det betyder, at du teknisk set kan lave én CD til en rimelig pris.

 

Hvad skal du så vælge?

Ved begge produktionsmetoder er cover, label og tray card ens. Men der er alligevel flere ting, du skal overveje, når du skal vælge mellem replikerede eller kopierede CD’er.

Den største forskel på de replikerede og kopierede CD’er vil du kunne se på den blanke side af CD’en. Her vil de kopierede CD’er have en blålig eller grønlig overflade, hvor de replikerede vil have en helt blank, nærmest spejl-agtig overflade.  Som du kan se på billederne herunder:

Her ses 2 CD’er fra bagsiden. Tv ses en replikeret, th en kopieret.

 

En anden forskel er selve lagringen af data på CD’en. Dette gør ingen forskel på lydkvaliteten. Ved replikerede CD’er skal Soundcenter bruge DDP-filer, som laves for dig i lydstudiet. Det er en fil, hvor alt musik samt ISRC-koder er indskrevet. ISRC-koder bruges oftest ved streaming eller online salg til at identificere kunstner, titel og sangtitel.

Ved kopierede CD’er skal filerne laves fra en WAV-fil til en NRG-fil, hvilket betyder at man ikke kan indskrive ISRC-koder. Dette kan skabe lidt problemer, når ens afspiller skal læse titlerne på CD’en.

Hvad der er det rigtige valg for dig afhænger af, hvad du skal bruge din produktion til. Det er værd at overveje den signalværdi, der er i at lave replikerede CD’er, da de for mange bliver betragtet som en mere professionel produktion. Især hvis dine CD’er skal ud i butikkerne. Men har du brug for en mere budgetvenlig udgivelse, en demo eller andre mindre produktioner, vil de kopierede muligvis passe bedre til dit behov.

Har du brug for et godt råd, kan du altid kontakte os – og ellers kan du læse mere om priser og de forskellige produktionsmetoder på linket her:
http://soundcenter.dk/produkt/cd-tryk-smaa-oplag/  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hjemmesiden er lige nu under opdatering. Hvis du vil have et tilbud på tryk eller print, så skriv til osHER!!!!